Hårdt arbejde

Mange selvstændige arbejder både meget og hårdt, for at oppebære en rimelig indtægt. Nogle brænder måske ud efter en årrække, eller mister deres selvværd. Måske fordi de ofte, selv i succesen, er på jagt efter nye kunder. Imidlertid kunne det godt være anderledes. I stedet for at arbejde fx 40-80 timer om ugen, kunne man etablere en residual indkomst, og dermed vælge kun at skulle arbejde, når og så længe man havde lyst, fx 10-15 timer om ugen – og samtidig oppebære en fornuftig indtægt. Det giver mere frihed og større arbejdsglæde.

Jeg selv har allerede hjulpet flere en 250 mennesker med at få sig en residual indkomst. Jeg bliver ved med at hjælpe mennesker, fordi jeg synes, at det er sjovt, givtigt og meningsfyldt. I nogle sammenhænge gør jeg det gratis, og i andre tager jeg penge for min vejledning.

De “bløde” og de kreative fag
Hvis man fx er behandler, er det ikke nogen god idé at knokle med sit arbejde i rigtigt mange timer om ugen. Risikoen for træthed og for stort fysisk slid er til stede. Både på kort og på længere sigt. Ro og indre balance er essentielt i (næsten) alt behandlingsarbejde. Det samme gælder for fx kunstmalere, skuespillere, sportsudøvere og forfattere.

Hvis vi ikke er i balance og i ro, kan vi risikere at skabe en indre konflikt i os selv, som kan have konsekvenser for vores evne til at være nærværende og opmærksomme, hvilket er vigtigt som selvstændig (behandler). Det drejer sig om at blive mere afslappet, så graden af vores nærvær stiger. Når vi er udhvilede og afslappede, er vores sanser meget mere åbne, vi kan være opmærksomme og nærværende, og vi tænker mere klart.

Udelukkende at have en enkelt aktiv indkomst kunne lægge et alt for stort pres på den enkelte, og måske kan kunder/klienter mærke dette. Hvis man som behandler har skabt sig en residual indkomst ved siden af sin praksis, er man ikke afhængig af at skulle sælge sin tid for penge. Når man hele tiden tjener fx dobbelt så meget, som man har brug for, vil man være mest i balance og ro, og dermed ikke være afhængig af nye kunder eller klienter – eller en eventuel partners indtægt.

Hvis der af en eller anden grund i en periode er færre klienter/kunder, eller hvis du får lyst til at holde en ekstra ferie, så betyder det ingenting, når man har en residual indkomst. Din indtjening fortsætter, uanset om du arbejder eller ej.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar