Mere tid

Jeg spurgte en af mine venner, hvor meget tid han brugte på sit arbejde. Da han talte timerne sammen, gik det op for ham, at han brugte flere timer sammen med sin chef, kollegaer og medarbejdere, end sammen med sin familie og venner. Hvis man bruger så meget tid på sit arbejde, så skulle det også helst være den bedste tid, ikke?

Tim Ferris beskriver residual indkomst i sin bog “4-timers arbejdsuge”, men det behøver ikke at være så forceret og amerikansk, som han anviser. Min erfaring er, at der er andre mere rolige, lette og “europæiske” tilgange, som kan virke mere tilgængelige.

Luksusfælden
Nogen mennesker har desværre ikke i deres opvækst lært at være ansvarlige for deres økonomi. De forventer, at der altid bliver sørget for dem, uanset hvordan de disponerer deres penge og forbrug, og dette kan bringe dem i afgrundsdyb gæld. I TV-programmet “Luksusfælden” træder eksperter til, for at hjælpe folk til at skære unødvendige udgifter væk og prioritere de nødvendige. Det giver folk et overblik over, hvad der foregår, så de kan træffe nogle mere hensigtsmæssige beslutninger. Alle vores handlinger er baseret på følelser, som bliver retfærdiggjort af rationelle fakta, så det kræver ofte store følelsesmæssige omkostninger at sadle om fra én holdning til en anden.

Luksusfælden beskæftiger sig udelukkende med udgifter. Jeg mener at det er lige så vigtigt at fokusere på indtægterne, og begge dele skal afbalanceres.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar