Hvad er 3R eller A-HR? – Marketing, design eller livsstil.

På engelsk kaldes det 3R (Tripple R)
· Reference
· Recommandation
· Referal

Og på dansk A-HR
· Anbefaling
· Henvisning
· Reference.
HR står også for Human Ressource.

A-HR er en [b]distributionsform [/b]for produkter og serviceydelser.

[i]De seneste fem år jeg jeg primært levet af A-HR. Jeg har hjulpet et ukendt antal mennesker med at gøre det samme som jeg, nemlig at skabe en fornuftig indtjening og en fantastisk livsstil med tidsmæssig frihed til at gøre, hvad vi har lyst til.
Det er denne erfaring, jeg her deler ud af til de, som kunne være interesserede i at gøre det samme.[/i]

A-HR er at anbefale noget til andre, som du selv er begejstret for.
[more]
Forestil dig, at du lige har været inde og se en rigtig god film i biografen. Når du snakker med dine venner, vil du så kunne lade være med at fortælle om dine gode erfaringer og oplevelser.
Det samme gør sig formentlig gældende når du har læst en god bog eller været på en fantastisk ferierejse. Du fortæller om det af et godt og åbent hjerte.

I denne branche sælger vi ikke nogen produkter. Vi anbefaler kun, hvad vi selv kan lide – når det er passende i konversationen, ligesom når vi i andre sammenhænge taler med vores venner.

Vores branche handler faktisk kun om menneskelige relationer, uddannelse og vidensdeling, og ikke om salg.
Når folk er klar over, hvad der er godt for dem, køber de helt af sig selv – uden at skulle sælges til.
Når man selv har gode erfaringer med et bestemt produkt eller serviceydelse, fortæller man gerne om det. Og vi har også tilbøjelighed til at vælge produkter, som vores venner har gode erfaringer med. Hvis valget stod mellem en restaurant man har læst om i en annonce eller en anden restaurant som en ven har gode erfaringer med, så vælger de fleste vennens anbefaling.

Hvis du selv er glad og tilfreds, vil du tiltrække andre mennesker, der selv ønsker at blive glade og tilfredse.
Hvordan man gør, kommer jeg ind på senere.

Tidligere udtryk for A-HR-markedsføring er blandt andet Network Marketing, MLM, Co-op-marketing m.m., men 3R og A-HR er den mest dækkende beskrivelse.

[b]Konventionelt salg[/b]

De fleste kender den konventionelle måde: Producent – Grossist – Mellemhandlere – Detailforhandler – Kunde.
I dette forløb oplever vi fordyrende mellemled, samt store markedsføringsudgifter i bestræbelserne på at gøre kunderne opmærksomme på produktets eksistens.

Til forskel fra ovenstående, har vi i A-HR kun: Producenten – (Distributøren/anbefaleren) – Kunden.

Jeg har valgt at kalde de mennesker, der anbefaler nogle bestemte produkter eller serviceydelser, og tjener penge på dette, for distributører.

I A-HR er der ingen reklameudgifter, idet det er distributørens personlige anbefaling, der “sælger” produktet. For dette arbejde, og for at hjælpe andre med at få succes med at distribuere produktet, tjener distributøren en provision, som producenten udbetaler. Provisionen afhænger af, hvor meget der bliver omsat. Alle i denne branche har lige muligheder, uanset køn, alder, baggrund, politisk/religiøs overbevisning, bopæl, højde, vægt, hårfarve osv.

A-HR har som grundidé eksisteret lige så længe folk har anbefalet noget til deres venner og bekendte, som de selv kunne lide og holdt af – det vil sige i tusindvis af år.
Som organiseret forretningsform er A-HR mere end 70 år gammel.
Varer solgt gennem A-HR har de sidste mange år oplevet en forøgelse i omsætning på cirka 10% om året. Flere og flere forskellige firmaer tilbyder deres produkter og serviceydelser via denne form for distribution.

Til forskel fra en “almindelig” sælger eller selvstændig forretning, har distributøren i A-HR intet varelager, ingen udviklingsomkostninger, ingen ansatte og dermed ingen lønninger at betale, ingen lokaleomkostninger, ingen reklameudgifter – og ingen faste arbejdstider.

Producenten har ansvaret for at udvikle og producere varen, at levere den direkte til kunden, samt at udbetale provision til distributørerne, der har anbefalet produktet.

Kunden kan med lethed bestille varerne direkte på Internettet og få leveret på hjem-adressen.
Eller det kan være en serviceydelse, fx et abonnement eller en telefonforbindelse.

A-HR er på mange måder fremtidens økonomi. Det er en anden og lettere måde at tjene sine penge på.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar