Hvad er Passiv Indkomst?

Der er tre forskellige typer indkomst for en selvstændig:
· Engangs-salg, her-og-nu, fx at du sælger en is fra en iskiosk til en kunde.
· Gen-salg, repetitivt salg. Når kunden kommer tilbage og køber en is mere.
· Passiv residual indkomst. Du ansætter folk i iskiosken til at sælge isene til kunderne.
[b]
Aktiv indkomst[/b] er, når jeg sælger min tid for penge og måske er til stede sammen med kunden. Her er en opremsning med [b]eksempler [/b]på typer af aktive indkomster: Is-sælger, lønmodtager, administrerende direktør, konsulent, advokat, tandlæge, bogforlægger, psykoterapeut, statsminister, optrædende skuespiller, underviser eller musiker.

[b]Passiv Tilbagevendende Residual Indkomst (Royalty)[/b] er, når jeg indledningsvis gør en indsats (stor eller lille), som skaber værdi for andre mennesker, og disse mennesker vil betale for denne værdi, [b]uden [/b]at jeg efterfølgende nødvendigvis behøver at være til stede fysisk, for at de kan købe eller forbruge produktet eller serviceydelsen. Når processen er automatiseret, bliver kunderne ved med at modtage produktet, så længe de vil have det.

Her er en liste med eksempler på [b]passive indkomster[/b]: Iskioskejer med ansatte, opfinder, forfatter, skuespiller der har indtalt en lydbog, kursusudbyder med færdige kurser på internettet, folkepension, virksomhedsejer der lader internettet arbejde for sig så han/hun ikke selv behøver at være til stede, renter fra indestående i banken, A-HR (herom senere), eller en musiker der har udgivet en CD. Eksempelvis tjener John Lennons arvinger stadig penge på “Woman”. Hvorfor? Fordi folk bliver ved med at ville høre og købe denne vidunderlige sang. Så længe folk bliver ved med at efterspørge og betale for en vare eller en tjenesteydelse, er der en passiv indkomst for den eller de personer, som har skabt produktet eller serviceydelsen.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar