Resume fra Kapitel 2 – Hvad er residual indkomst?

“Frihed – med residual indkomst”
Om hvordan penge tjenes uden fysisk at være til stede.

Residual indkomst er når du indledningsvist gør en indsats, som du ikke direkte bliver betalt for, men som du efterfølgende får en provision af, i forbindelse med at kunder forbruger produktet eller serviceydelsen.

I ordbogen forklares ordet residual med “honorar for genudsendelse” og “tilbagevenden”. Det er en mangfoldig indtægt, der kommer ind på kontoen, måned efter måned, længe efter at arbejdet er afsluttet.

Residual indkomst betyder at tjene penge uden at være fysisk til stede. Fx provisionsbetaling, men også royalty og patent er en slags residual indkomst.

Da en af mine venner hørte, at jeg var ved at skrive en bog om residual indkomst, sagde han: “Hvor smart. Man skal bare skrive en bog!”, hvortil jeg svarede: “Det er ikke nok at skrive bogen. Den skal også blive en succes, for at der er en residual indkomst.”

Med aktiv indkomst sælger du din tid for penge.

Passiv (residual) indkomst er, når man skaber værdi for andre mennesker, og disse mennesker vil betale for denne værdi, uden at man nødvendigvis er til stede fysisk, for at de kan købe eller forbruge produktet eller serviceydelsen. Når indsatsen én gang er ydet, er der en indtjening uden yderligere aktivitet.

Det vil til hver en tid være en god idé at have flere end én indtægtskilde.

Vægtstangsprincippet er at hjælpe hinanden til et resultat, der er bedre, end hvis man arbejdede alene.

Man er økonomisk fri og ude af “Rotteræset”, når ens residuale nettoindkomst er større end de samlede udgifter.

Du behøver ikke at arbejde hårdt, for at tjene flere penge end du tjener nu. Du skal “blot” gøre det rigtige.

Det er mit håb, at denne bog vil ændre opfattelsen af dét at tjene penge – nemlig gennem residual indkomst. At det vil gå op for flere mennesker, at det kan være både lettere og sjovere at tjene penge – og at det vil give flere muligheder.

Enhver kan etablere en residual indkomst for sig selv – hvis man har viljen og udvikler evnerne.

I morgen kan du læse resume af kapitel 3.

Med venlig hilsen
Mikael

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar