Selvstændig virksomhed

Det er nødvendig med tre vigtige ting for at skabe et godt grundlag for en selvstændig virksomhed med fx en passiv indtægt:
1. Et produkt eller en serviceydelse (en oplevet værdiforøgelse for kunden), samt færdigheder.
2. Et netværk eller et system (til at gøre omverdenen opmærksom på produkt og serviceydelse). En markedsføringsmetode.
3. Samt den mest hensigtsmæssige holdning hos virksomheds-indehaveren (den selvstændige erhvervsdrivende).

De to første punkter har Robert Kiyosaki beskrevet i sin bog “Rich Dad, Poor Dad”, og disse to punkter er også hvad de fleste iværksætterkurser beskæftiger sig med.
Det tredje punkt er udsprunget af min erfaring som psykoterapeut og coach, primært i samarbejde med mine klienter gennem de sidste 16 år som selvstændig.

Punkt 1) Et produkt (eller serviceydelse) er selvfølgelig nødvendigt. Det kan man ikke komme uden om med en selvstændig virksomhed. Man skal have noget at tilbyde andre mennesker. Man skal også kunne mestre sit område. Man skal have erhvervet sig nogle færdigheder og være dygtig til et vist niveau.

Punkt 2) Et netværk (eller system/markedsføring) skal gøre kunderne er klar over produktets eksistens. Hvis du har verdens bedste produkt, men ingen ved noget om det, så har du ingen kunder til at købe dit produkt, og så har du ikke en selvstændig virksomhed ret længe.

Punkt 3) Sidste og vigtigste punkt er holdningen og overbevisningerne, som er altafgørende for at de to første punkter giver mening, og at man kan få succes som selvstændig. Dette gælder ikke mindst i Network Marketing – også kaldet A-HR.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar