Passiv indkomst og de “bløde” kreative fag

Hvis man fx er psykoterapeut, coach, massør eller anden behandler, er det ikke nogen god idé at knokle med sit arbejde i rigtigt mange timer om ugen. Risikoen for træthed og en anspændt atmosfære sammen med klienterne er for stor. Ro og indre balance er essentielt i (næsten) alt behandlingsarbejde. Det samme gælder for fx kunstmalere, skuespillere, sportsudøvere og forfattere.

Når man som behandler har skabt sig en passiv indkomst ved siden af sin praksis, er man ikke afhængig af at skulle sælge sin tid for penge. Udelukkende at have en aktiv indkomst lægger et alt for stort pres på den enkelte, og det kan kunder/klienter ofte mærke på lang afstand. Hvis du derimod hele tiden tjener mere, end du har brug for, vil du være mest i balance og ro, og dermed ikke være afhængig af nye kunder eller klienter.

Hvis der af en eller anden grund i en periode er færre klienter, eller hvis du får lyst til at holde en ekstra ferie, så gør det ikke noget. Din indtjening fortsætter, uanset om du arbejder med klienterne eller ej.

Derfor er det specielt for mennesker i behandlingsbranchen vigtigt med en passiv indkomst ved siden af behandlingsarbejdet.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar